Monday, October 1, 2012

Ini Blog Aku


Bismillah...

Assalamualaikum...

    Umur makin meningkat. Macam-macam benda dah lama aku tak buat dan macam-macam benda juga yang aku tak pernah buat. Aku nak cari hobi baru. Maybe I should start blogging. Ya... blogging! Mungkin ada sesuatu yang berguna, yang boleh dikongsi bersama. Aku tak mengharapkan sesuatu yang 'grand' bakal terjadi kepada aku dengan adanya blog ini. If it happen, it happens. And if it doesn't... well, be it. Buat masa ni, aku nak puaskan diri sendiri dulu dengan menulis apa-apa saja topik... randomly. Dan mulakan semula apa yang tertinggal...

     Jika dilihat di dalam profile aku... 'start blogging: 2009'. Jangan confuse. Memang blog ini wujud dari tahun 2009 lagi. Tapi dibiarkan kosong. Tanpa tulisan. Hanya gambar hitam putih dengan initial JFJ menghiasi blog ini. Ya... ini idea seorang rakan sebenarnya yang menyarankan aku untuk memiliki blog sendiri. But that's just another story. Lalu aku mula create blog dan meletakkan gambar pada header. Itu saja la yang aku mampu buat masa tu. Terlalu sibuk dengan study dan seterusnya bekerja, berulang alik ke dari satu tempat ke satu tempat... sampai aku lupa pada blog ni. Dibiarkan saja begitu...

     Dan hari ini, aku cuba merajinkan diri untuk menulis, di dalam blog yang tidak seberapa ini... huhu. Password pun aku dah lupa, terpaksa buat password baru. "Arrgh! gambar apa ni!" reaksi pertama aku setelah berjaya membuka semula blog ini. Sudah tidak ada gambar lain agaknya masa tu, gambar itu juga yang aku pilih untuk diletakkan pada header... 

     Hmm... dah lama meninggalkan zaman sekolah, rasa kekok pulak nak menulis. Sedangkan menulis karangan adalah 'forte' aku suatu ketika dulu. Lantak la, bukan kertas Bahasa Melayu SPM pun...

     Sedikit tentang aku, nama aku Jee Fairuz Johari. Ini nama betul ya, bukan rekaan. Fauziah Latif (Jee) bukan penyanyi kegemaran aku dan tidak pernah sama sekali nak meniru nama glemer Fizz Fairuz.. Suka bersederhana. Meminat seni, wayang, fesyen, muzik. Aku seorang yang memiliki sifat pemalu yang semulajadi (cehh)... tetapi aku suka berdiplomasi, dalam keadaan yang memerlukan aku berbuat demikian. Aku tak banyak cakap, tapi banyak berfikir. Lain-lain tentang aku akan dihighlight secara tak langsung dalam entri-entri yang seterusnya.

     Jadi apa hubungannya foto mee goreng mamak di atas dengan entry ini? Terpulanglah pada interpretasi pembaca... (Sebenarnya nak test mengupload gambar... kebetulan itulah yang ada di depan mata sekarang). Huhuhu...

  
  2009... dah habis handsome la kot posing gini...
   





                                                                  

2 comments:

  1. hensem sgt dah masa tu... hahaha

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan encik Jee, izinkan sy mbace entry mu dari mule ye :-)

    ReplyDelete